Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι


Σε όλους είναι γνωστή η αποτρόπαια πράξη νεαρής κοπέλας, η οποία λίγες μέρες πριν εμφανίστηκε σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Youtube να πετάει κουταβάκια σε ένα ποτάμι.
Οι  εικόνες από αυτό το βίντεο προκαλούν σοκ και αηδία για το πώς μπορεί να φερθεί ένας άνθρωπος σε ζώα, τα οποία δεν έχουν φταίξει σε τίποτα.

Τουλάχιστον όμως, μέσα από αυτό το συμβάν, αποδείχτηκε για άλλη μία φορά πως υπάρχουν ακόμα σε όλο τον κόσμο άνθρωποι με Α κεφαλαίο αλλά κα ότι αν το διαδίκτυο χρησιμοποιηθεί σωστά τότε αποτελεί χρήσιμο εργαλείο.
Μόλις το συγκεκριμένο βίντεο δημοσιεύτηκε και κυκλοφόρησε με ταχύτατους ρυθμούς σε πολλά site και blogs η αντίδραση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη. Άμεσα δημιουργήθηκαν πολλά γκρουπ στο facebook, που καταδίκαζαν τη συγκεκριμένη ενέργεια και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα χιλιάδες χρήστες είχαν μπει σ’ αυτά.
Επίσης, κάτοικοι της Βοσνίας που αναγνώρισαν το ποτάμι στο οποίο έριξε η νεαρή τα κουταβάκια βοήθησαν στο να εντοπιστεί η κοπέλα που απεικονίζεται στο βίντεο. Τελικά η αστυνομία της Βοσνίας την εντόπισε και  θα της επιβληθεί απλά κάποιο πρόστιμο αφού αυτό προβλέπει ο νόμος στη Βοσνία.
Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε και την άμεση αντίδραση της οργάνωσης  PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), η οποία υποσχέθηκε αμοιβή 2.000 δολαρίων σε όποιων έδινε χρήσιμες πληροφορίες για τον εντοπισμό της κοπέλας.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες η γιαγιά της νεαρής της ζήτησε να ξεφορτωθεί τα κουταβάκια και αυτή θεώρησε πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος. Ακόμα κι αν ήταν άρρωστα, όπως επίσης έχει ακουστεί, μπορούσε να τα δώσει σε κάποιον κτηνίατρο ή κάποιο ίδρυμα ώστε να τους παρέχουν όση φροντίδα μπορούν.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει δικαιολογία που να φανεί έστω και λογική για αυτή την αποτρόπαια πράξη, η οποία δυστυχώς δεν ήταν ούτε η πρώτη και ούτε η τελευταία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου