Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστροφή στη δράση!


Του Παναγιώτη Τράμπα

Μετά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας, το πρωτάθλημα της Superleaugue επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο με τη διεξαγωγή της δεύτερης αγωνιστικής.

Σίγουρα οι περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι "κράζουμε" το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά χωρίς αυτό δεν μπορούμε. Η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος βρίσκει τις 3 ομάδες του τέως ΠΟΚ (ΟΣΦΠ,ΠΑΟ,ΑΕΚ) να ψάχνουν την πρώτη τους νίκης και τις ομάδες τις Θεσσαλονίκης να κυνηγάνε το 2 στα 2.

Η δεύτερη αγωνιστική περιλαμβάνει και το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς καθώς ο Παναθηναϊκός θα ταξιδέψει στη συμπρωτεύουσα για να αντιμετωπίσει τον Άρη. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση πέρασε από χίλια κύματα αφού η αστυνομία πρότεινε να αναβληθεί το παιχνίδι λόγω της ΔΕΘ, υπήρξαν διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων ώστε τελικά η σεντρα να γίνει την προκαθορισμένη μέρα και ώρα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα, οι πρωταθλητές Ελλάδος θα παραταχθούν στο Κλεάνθης Βικελίδης ενισχυμένοι σε σχέση με την πρεμιέρα κόντρα στην Ξάνθη, αφού Σισέ και Ζιλμπέρτο έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν και θα βρίσκονται το αρχικό σχήμα.

Αντίθετα λαβωμένοι επέστρεψαν από τα παιχνίδια της Εθνικής οι Σεϊταρίδης και Σπυρόπουλος, με τον δεύτερο να αποτελεί ένα σημαντικό πονοκέφαλο για το Νίκο Νιόπλια για τη θέση του αριστερού μπακ.

Από την άλλη μεριά ο Άρης θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου του που θα γεμίσει για άλλη μία φορά το γήπεδο και θα δημιουργήσουν καταπληκτική ατμόσφαιρα. Οι "κίτρινοι" θα επιδιώξουν να πετύχουν τη δεύτερη νίκη τους που θα σημάνει και ένα καταπληκτικό ξεκίνημα αφού στις 2 πρώτες αγωνιστικές ο Άρης έχει δύσκολα παιχνίδια.

Ο Ολυμπιακός ψάχνει και αυτός την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν στο άδειο λόγω τιμωρίας Καραΐσκάκη τη νεοφώτιστη Κέρκυρα. Εκτός από τον τιμωρημένο Ραούλ Μπράβο ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν αντιμετωπίζει κάποιο άλλο πρόβλημα και θα παρατάξει την καλύτερη ενεκάδα. Στόχος της ομάδας του Πειραιά δεν είναι απλά η νίκη αλλά και μία επιβλητική εμφάνιση.

Οι "Φαίακες" από την άλλη δεν έχουν άγχος αφού δεν έχουν να χάσουν τίποτα αλλά μία δεύτερη συνεχόμενη καλή εμφάνιση μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ θα δώσει σημαντική ώθηση στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ. Η Κέρκυρα λογικά θα προσπαθήσει να "κλέψει" έστω και έναν βαθμό και σύμμαχός της είναι η απουσία του κόσμου του Ολυμπιακού.

Το Σάββατο υπάρχουν και άλλες δύο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Ηρακλή στο Περιστέρι και η ομάδα του Δώνη δεν έχει περιθώριο για άλλο αρνητικό αποτέλεσμα καθώς ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τη Λάρισα και δεν θέλει να μείνει από νωρίς στο τέλος του βαθμολογικού πίνακα και μακρά από την πρώτη εξάδα.

Ο "Γηραιός" έχει ψυχολογία στα ύψη μετά την ανατροπή- νίκη επί του Ολυμπιακού αλλά δεν διαθέτει το υλικό για να μπορέσει να έχει σταθερά υψηλή απόδοση. Το θετικό για τον Μαρίνο Ουζουνίδη είναι πως ο Ηρακλής κατηφορίζει πάνοπλος στη Θεσσαλονίκη.

Πρώτη δύσκολη εκτός έδρας αποστολή και γιτονα  ΠΑΟΚ, ο οποίος αντιμετωπίζει στην Τρίπολη τον Αστέρα. Αν όπως είπε ο Ζαγοράκης, ο "δικέφαλος" φέτος πάει για πρωτάθλημα, τότε τέτοια παιχνίδια είναι που δίνουν τον τίτλο. Όσον αφορά την ενδεκάδα,  ο Δερμιτζάκης λογικά θα ξεκινήσει μετά από αρκετό καιρό ξανά τον Κώστα Χαλκιά στη θέση του τερματοφύλακαή

Ο γηπεδούχος Αστέρας από την άλλη ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα με εκτός έδρας νίκη κόντρα στον Εργοτέλη και τώρα θέλει να πετύχει το 2 στα 2κόντρα σε έναν σπουδαίο αντίπαλο. Στην προσπάθειά του αυτή ο Βαγγέλης Βλάχος δεν μπορεί να υπολογίζει στους νεοφερμένους Πουλίδο και Ριμκεβίτσιους.

Την Κυριακή υπάρχουν άλλες 4 αναμετρήσεις. Ο Ολυμπιακός Βόλου φιλοξενεί τον Εργοτέλη και η ομάδα της Θεσσαλίας μετά το σπουδαίο διπλό στη Νέα Σμύρνη θέλει να επιβεβαιώσει πως ήρθε για να μείνει! Από την άλλη ο Εργοτέλης έχασε εντός από τον Αστέρα και θα προσπαθήσει να ρεφάρει τη γκέλα της πρεμιέρας.

Στα Πηγάδια η Ξάνθη υποδέχεται τον Πανιώνιο ελπίζοντας να δώσει συνέχεια στην πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Η ακριτική ομάδα έδειξε αρκετά καλά στοιχεία και δείχνει πως θα αφήσει πίσω της την περσινή κάκιστη χρονιά. Ο Πανιώνιος προβλημάτισε την πρώτη αγωνιστική και ψάχνει ένα σημαντικό διπλό ώστε να ηρεμήσουν τα πράγματα στην ομάδα, κυρίως στο εξωαγωνιστικό κομμάτι.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ντέρμπι της επαρχίας ανάμεσα σε Λάρισα και Καβάλα. Παιχνίδι ανοιχτό σε προβλέψεις και δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί αν και οι γηπεδούχοι θέλουν να εκμεταλλευτούν ξανά τη δυνατή τους έδρα.

Τέλος η ΑΕΚ υποδέχεται τις Σέρρες στη Ριζούπολη και θέλει να αφήσει πίσω της την κάκιστη εμφάνιση και ήττα με την Κέρκυρα. Ο Πανσερραϊκός δεν τρομάζει την Ένωση αλλά έδειξε κάποια πολύ καλά στοιχεία, τα οποία αν δεν προσέξουν οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς τότε μπορεί για άλλη μια φορά να βρεθούν θύματα έκπληξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου