Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ευρώπη πάιζει μπάλα

 Του Παναγιώτη Τράμπα

Μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων για τα προκριματικά του Euro 2012 όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα επιστρέφουν στη δράση και μας υπόσχονται σπουδαίες αναμετρήσεις!

Στην Αγγλία, η 4η αγωνιστική ξεκινά με ένα σπουδαίο παιχνίδι ανάμεσα στην Έβερτον και τη Μάντσεστερ στο Γκούντισον Παρκ. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης και έχουν δύσκολο έργο κόντρα στους "κόκκινους διαβόλους", αφού η ομάδα του Φέργκιουσον δεν θέλει να χάσει από νωρίς την επαφή με την κορυφή. Στα υπόλοιπα παιχνίδια στο μεγάλο νησί δεν υπάρχει κάποιο ντέρμπι και λογικά τα φαβορί αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να φτάσουν στη νίκη.


Στο ίσως καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, στην Primera Division, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έχουν εύκολο έργο, αφού υποδέχονται εντός έδρας τις Χέρκουλες και Οσασούνα αντίστοιχα. Μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν οι αναμετρήσεις της Κυριακής, όπου ξεχωρίζουν τα παιχνίδια της Βιγιαρεάλ με την Εσπανιόλ και της Σεβίλλης με την Ντεπορτίβο. 

Στην Ιταλία η πρωταθλήτρια Ίντερ ψάχνει την πρώτη της νίκη εντός έδρας κόντρα στην πάντα επικίνδυνη Ουντινέζε, ενώ Μίλαν και Ρόμα έχουν επικίνδυνες εκτός έδρας αποστολές με Κάλιαρι και Τσεζένα αντίστοιχα. Το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Serie A διεξάγεται στο Τορίνο, όπου η Γιουβέντους υποδέχεται την Σαμπντόρια των Πατσίνι και Κασάνο.

Τέλος, από το πρόγραμμα της Μπουντεσλίγκα ξεχωρίζει η σπουδαία αναμέτρηση ανάμεσα στη Μπάγερν Μονάχου και τη Βέρντερ Βρέμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου