Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Να «σβήσει» τη γκέλα με Γεωργία

του Παναγιώτη Τράμπα

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει στις 9.30 το βράδυ την Κροατία στο «Μαξιμίρ» στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του Euro 2012. Αν και πολύ νωρίς ακόμα, η Εθνική μας ομάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αφού ενδεχόμενο δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα θα μας βάλει σε περιπέτειες.


Είναι όμως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες του να «σβήσουν» κατά κάποιο τρόπο τη γκέλα την Παρασκευή με τη Γεωργία, αφού μία νίκη κόντρα στον έτερο διεκδικητή της πρωτιάς του ομίλου θα μας αυξήσει τις ελπίδες πρόκρισης.

Βέβαια η Ελλάδα πρέπει να προσέξει πολύ αφού ακόμα κα η ισοπαλία δεν είναι τόσο αρνητικό αποτέλεσμα. Αντίθετα αν οι Κροάτες με τη βοήθεια του κόσμου τους πάρουν τη νίκη, τότε θα απέχουμε από τη δεύτερη κιόλας αγωνιστική 5 πόντους από την κορυφή και η υπόθεση- πρόκριση θα αρχίσει να δυσκολεύει επικίνδυνα.

Ο Φερνάντο Σάντος όπως όλα δείχνουν θα αλλάξει το 4-4-2 με τα οποίο παρέταξε την Εθνική στον πρώτο του επίσημο παιχνίδι κόντρα στη Γεωργία την Παρασκευή, μετατρέποντας σε 4-2-3-1.
Κάτω από τα δοκάρια θα είναι για άλλη μια φορά ο Μιχάλης Σηφάκης, ενώ οι δύο κεντρικοί αμυντικοί θα είναι ο Παπαδόπουλος με τον Παπασταθόπουλο. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα αγωνιστεί ο Γιούρκας Σεϊταρίδης, ενώ αριστερά το κενό του τραυματία Σπυρόπουλου αναμένεται να καλύψει ο Τζαβέλλας.

Τα δύο αμυντικά χαφ θα ο Κατσουράνης και ο Τζιώλης έχοντας στα αριστερά και δεξιά της μεσαίας γραμμής τους Σαμαρά και Τοροσίδη αντίστοιχα. Τέλος ο Σαλπιγγίδης θα είναι μοναδικός προωθημένος έχοντας πίσω του τον Καραγκούνη.

Από την άλλη μεριά οι Κροάτες ξεκίνησαν πολύ καλά την προκριματική φάση επικρατώντας με 3-0 εκτός έδρας της Λετονίας. Τώρα θα επιδιώξουν το 2 στα 2 στην έδρα τους και στην προσπάθεια αυτή ο Μπίλιτς μπορεί να υπολογίζει στον Μόντριτς, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου