Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Πήρε αυτό που ήθελε!


 Του Παναγιώτη Τράμπα

Η Ελλάδα με εξαιρετική αμυντική λειτουργία κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε από το παιχνίδι με την Κροατία, κράτησε το 0-0 και έμεινε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Κορυφαίος για την ομάδα μας ο εξαιρετικός Σωκράτης Παπασταθόπουλος.
Εν μέρει ρεφάραμε την ισοπαλία με τη Γεωργία με αυτό το αποτέλεσμα, αφού βρισκόμαστε μόνο 2 πόντους μακριά από την κορυφή έχοντας περάσει και από την πολύ δύσκολη έδρα της Κροατίας.

Στα του παιχνιδιού, φτάσαμε εύκολα σχετικά στο 0-0 έχοντας υποδειγματική αμυντική λειτουργία, που θύμισε εποχές Ρεχάγκελ. Ίσως όμως πρέπει να μας προβληματίζει η πολύ κακή επιθετική ανάπτυξη.
Πλέον τον Οκτώβριο μας περιμένουν 2 παιχνίδια στο Καραϊσκάκη και είναι μονόδρομος να πάρουμε τους 6 πόντους ώστε να ξεχάσουμε γρήγορα το άσχημο ξεκίνημα και να πλησιάσουμε στα τελικά του Euro 2012.

Η εξέλιξη του αγώνα: 
 
Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τους Κροάτες να μπαίνουν δυνατά και να προσπαθούν να
επιβάλλουν το ρυθμό τους. Μάλιστα στο 9ο λεπτό ο Κράνιτσα βρήκε λίγο χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή επιχείρησε το σουτ αλλά ο Μιχάλης Σηφάκης  έπεσε στην δεξιά του γωνία και κράτησε το 0.
Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα η Εθνική μας ισορρόπησε σταδιακά το παιχνίδι και στο 16΄ έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια του Τοροσίδη ο άσσος του Ολυμπιακού βρέθηκε στο έδαφος εντός περιοχής αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε κίτρινη κάρτα στον Έλληνα για θέατρο.
Η σπουδαιότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στο 19ο λεπτό ο Σρνα δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας, αυτή έφτασε στο Σαμαρά, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε με το δεξί αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας των Κροατών.
Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους η ομάδα του Φερνάντο Σάντος συνέχισε ν καλύπτει πολύ καλά τους χώρους και πήγε στα αποδυτήρια κρατώντας σχετικά εύκολα το 0-0.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε πολύ καλύτερο ρυθμό και μόλις στο 47ο λεπτό οι Κροάτες πέτυχαν γκολ, το οποίο σωστά ακυρώθηκε. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 59΄ ο Σηφάκης έδιωξε σε κόρνερ επικίνδυνο σουτ του Ράκιτιτς.
Όσο περνούσε η ώρα η Ελλάδα δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και οι γηπεδούχοι μας έκλειναν στα καρέ μας χωρίς όμως να δημιουργούν κάποια κλασική ευκαιρία. Στις καθυστερήσεις όμως ο Εντουάρντο βρέθηκε μπροστά στο γκολ, αλλά το σουτ που επιχείρησε από τη μικρή περιοχή εξουδετέρωσε ο εκπληκτικός Παπασταθόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου